0 karb = 0 alzheimer

Under senare år har debuten av neurodegenerativa sjukdomar om Alzheimer skett allt tidigare i åldrarna. Det är en av anledningarna till att man numera studerar kostens betydelse för utvecklingen av sjukdomar som Alzheimer, Parkinson, ALS (amyotrofisk lateralskleros) och MS och andra auto-immuna sjukdomstillstånd. En del personer, läkare och forskare, talar om neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers som en slags diabetessjukdom. De kallar den typ 3-diabetes.

 

Läkare mot Alzheimer
Då läkare som den numera världsberömde dr Oz förespråkar numera en kost enligt LCHF är det hög tid att lyssna. I en av sina tv-shower hade han bjudit in dr Perlmutter som starkt avvisar, för att inte säga förkastar, allt intag av alla sädesslag. Dr. Perlmutter är övertygad om att det är dagens kostråd som är boven, orsaken till demenssjukdomar som Alzheimer. Dr Perlmutter har funnit att en hjärna fungerar bättre med ketoner som bränsle istället för socker.

För att det ska fungera som botemedel mot Alzheimer måste intaget av kolhydrater begränsas, hävdar han. dr Perlmutter förespråkar att man äter än kost som innehåller bladgrönsaker och mättade fetter. Vanligt smör får en revansch, liksom feta ostar. Tidigare lågfett-rekommendationer kritiseras. Vilket kan förstås mot bakgrund av att det i mejeriernas lättprodukter tillsätts socker då fettmängden reduceras!

Från forskningen vet man nu att sjukdomar som Alzheimer och Parkinson byggs upp under många år före det att sjukdomarna debuterar öppet, så att man märker av dem. Markörer kan påvisa att någon kommer att darabbas av Alzheimer så tidigt som 20 år innan den debuterar.

Med en omläggning av livsstilen och då framförallt matvanorna kan sjukdomarnas motas i tid.0 karb = 0 alzheimer 11

 

Positiva effekter av LCHF-kost
Den som äter en kost där framförallt raffinerat socker och andra snabba kolhydrater tagits bort ur kosten uppvisar en förbättrad hälsa. Autoimmuna sjukdomar kan läkas till och med typ 1-diabetiker har mycket att vinna på att gå över till en LCHF-kost. Det vill säga en kost med intag av livsmedel som har ett lågt GI-värde.

Många personer som lider av demenssjukdomar vittnar om att de mår betydligt bättre och att deras minnesfunktionen förbättrats av att äta tillskott av MCT, medellånga mättade fettsyror i form av ekologiskt kokosfett.

 

Inte bara bota – snarare förebygga
Då namnkunniga läkare som dr Oz och dr Perlmutter talar om att vi själva kan förebygga uppkomsten av neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers och andra auto-immuna sjukdomar, bör vi ta det på största allvar.

Vi har vår hälsa i våra egna händer – inte någon annan.