Gå ner i vikt med GI-dieten

Ta kommandot över blodsockerbalansen, och låt inte den styra dina matvanor. Egentligen är det väldigt lätt att gå ner i vikt och även behålla vikten. Det är bara att undvika alla snabba kolhydrater. När vi äter mat med kolhydrater omvandlas de till socker i vår kropp, och detta gör att vårt blodsockervärde skjuter i höjden. Sedan sjunker det igen och det är då vi gärna äter något sött. För att följa GI-dieten äter du endast mat som innehåller långsamma kolhydrater. Detta gör att din blodsockerkurva är jämn och du känner inte något behov av att småäta mellan måltiderna.

Städa kylskåpet och skafferiet

Är du redo att börja ditt nya liv? Börja med att städa skafferiet och kylskåpet och släng allt som innehåller snabba kolhydrater. Resten av familjen kommer heller inte att må dåligt av att äta lika som dig. Att följa hållbara vägar till en hälsosam viktminskning är sunt och gör att du lättare behåller vikten. För att gå ner i vikt följer du GI väldigt strikt medan resten av familjen äter samma mat men med lite fler kolhydrater. Det blir till en livsstil och du slipper tänka på bantning och dieter. Du äter helt enkelt bra, blir mätt och hela familjen äter samma mat.

Vad får jag äta?

Glykemiskt index står för hur de olika livsmedlen påverkar blodsockervärdet. Lågt GI är detsamma som långsamma kolhydrater och för att gå ner i vikt är det dessa livsmedel vi ska äta. Dessutom ska maten innehålla nyttiga fetter och proteiner som främjar förbränningen. Några av de livsmedel du får äta hur mycket du vill av är: kött, ägg, olivolja, avokado, lagrade ostar, nötter, oliver, majonnäs, fetaost, fisk och i stort sett alla sorters grönsaker. En del livsmedel kan du äta ibland, men inte för ofta. Det är: frukt, linser, bönor, choklad 70 %, morötter, råris. Ät absolut inte, eller undvik i varje fall om du vill gå ner i vikt, potatis, vitt ris, pasta, hamburgare, pizza, vetemjöl, frukostflingor, kakor, bullar och läsk.